Blog Sihatimerahjambu



Friday, April 27, 2012

Perkenalkan Ni La Boboyot.. Cepat Salam!!


Ni la Boboyot

Spesis : Kucing kacuk Gamat
Nama saintifik : Arbasilus Stylus Tungkik
Umur : 5 bulan (tak termasuk datang bulan)
Warna : ikut suhu macam jam London Boy (selalunya kaler hijau)
Kebolehan berbahasa : Bahasa menatang dan urdu
Kebolehan lain : kepakaran mengecek makanan kucing lain, 
ganti mentol terbakar, fotostat ic dan buat tat nenas
Makanan kegemaran : jamu perapat mas cotek
Minuman kegemaran : ice blended jering
Musuh utama : Putik telinga dan tungau
Kelemahan : Perut (boleh mengendong perut 
dengan halaju maks lebih sikit dari siput babi)
Kata kata hikmat : Buat taik berpada2.. buat bodo jangan sekali


Doktor yang merawat beliau terkejut sebab setiap bulan beliau pergi buat medical check up berat badan beliau bertambah 1kg dan kemungkinan akan obesiti macam tuannya. Gemok kemain, mana taknya apa orang makan semua beliau nak makan gak. Kalau beliau tido kekenyangan.. dah macam karpet aku nengok. Rasa nak pijak2 je. Oh beliau menjadi kesayangan mak abah aku kat umah :) Untungglaaaaa



P/s :  Aku buat entry kucing aku sebab kawan aku Ain Choin nak sangat berkenalan ngan 
         beliau





30 comments:

  1. hi boboyot ..kau mkn ciken mc deluxe tak ?

    ReplyDelete
  2. best di buat bantal peluk,
    lau korang nak jadi secomel boboyot makan la apa yg dia makan =D

    ReplyDelete
  3. boboyot, kau ni oren betul la

    ReplyDelete
  4. Boboyot.. Ko la eh bwa lari kucing aku yer...

    ReplyDelete
  5. Boboyot ni jntan ke btine tok ? lao btine leh jd bff kucin i . nme dy leji . tp i tade la wt entri psl dy cbb da dlete blog :(

    ReplyDelete
  6. haha boboyot ni pemalas betol
    baring aje kejenya

    -,-

    ReplyDelete
  7. yay boboyot ! pekabor ? :D
    comelnya dia doe ! ko letak dialog lagi aku nak tergelak xD
    wey aku tingin nak ade kucen,tapi mak aku x kasi bela..=(

    ReplyDelete
  8. weee hai boboyot. dah kahwin?? besar semacam je nih :)

    ReplyDelete
  9. ni jadi bantal malam2 hari best2 :3. kekeke.. besarrr la perut dia! :D gerammm...

    ReplyDelete
  10. cukup 9 bulan, meletop la perut tuhhh

    ReplyDelete
  11. mengabehkan boras jo ekau nih!! grr

    ReplyDelete
  12. ehem ehem...hi boboyot...jantan kan?

    sudikah boboyot menjadi pasangan hidup kucing sy?

    milo namanya...umur tak ingat...tp muda lg...berpewataan manja dan jinak-jinak burung merpati *erk apakah ini*...bodi sgt bergetah...masih dara dan belum pernah bercinta...subur dan mampu menghasilkan anak yang berderet2....jika berminat hubungi saya.....

    yg benar,
    tuan punya kucing

    ReplyDelete
  13. ala, afzal pun ada kucing ke? so sweet. kucing macam puss i n boots :D

    ReplyDelete
  14. makan jamu minum jering...jaga kesihatan ye boboyot :D

    ReplyDelete
  15. nak pelok sekali boley xboboyot tu???...serius !~ geram nyer..Ya Allah..nak gomol2 rase..

    ReplyDelete
  16. mesti die takut ngn tirah~hahaha

    ReplyDelete
  17. ish2..kena suh die jogging petang2 ni...tak pon beli basikal utk dia satu...boleh dia kayuh pusing2 taman..

    ReplyDelete
  18. tuan ngan beboyot kena start pi jogging ler ptg nie.....he3

    ReplyDelete
  19. eiiii, geramnya..nak cilok lah =)

    ReplyDelete
  20. meh boboyot kawan ngan qiqi.qiqi pun tengah memboyot skang..tak sabar nak jadi bidan..hahaha.boyot boyot pun comel...

    ReplyDelete
  21. hallo boboyot :) awk dh mcm garfield dh :p

    #hai tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :D

    ReplyDelete
  22. HI boboyot.. u comel la.. is suka.. hik2..

    gebunye bulu dia.. suka2.. >.<

    ReplyDelete
  23. nie kalo garfield tgk mesti konfius..haha..makan nasi lemak ngan jamu ke...gebu kemain..

    ReplyDelete
  24. patut la badan gebu,,makan jamu perapat rupanya...

    ReplyDelete
  25. memang beboyot.... sesuai ngan nama boboyoootttt

    ReplyDelete
  26. boboyot gebu mcm tuan dia jugak ke haha :P

    ReplyDelete
  27. ekekeke rajin nau tok buat entri pasal kucin ekkk... hai boboyot... =)

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com