❤ Azhafizah ❤

Thursday, April 19, 2012

Lagu Macam Ni Pon Masuk Radio Ke??

Assalam,

Dalam sibuk2 aku buat keje dalam lab bertemankan enset semata2 dengan earfon sebagai aerial, aku sedikit tergamam bila berkumandang satu lagu yang agak pelik pada telinga aku. Tapi terima kasih kerana sedikit sebanyak tinja telinga aku mencair dan senang untuk dibersihkan. Gara2 lagu sarkis tu la

Abis kerja aku cecepat men-Google. Puas aku teka nama lagu, jenuh berpeluh gak ketiak aku. Komposer orang lama. Type lagu2 dia semua mendayu2 sejak aku kecik sampai ke besau gedabak.. tak pernah berubah. Banglong, unsangkarable lagu ko ni leh masuk radio hehe :D Kelakau sampai aku terasa nak berjoget2 lalu mengangkatnya sebagai lagu tema mesin punch kad opis aku. Ko buat lagu syok sendiri ke ni? Kot ye pon nak compose lagu, janganlah sampai ko seksa hidup rakyat Malaysia yang prihatin membayar cukai macam aku ni. Apa lah dosa aku, terpaksa hadap lagu sedemikian rupa? Bila mengenangkan lirik lagu baru ko, benci benci kamu dari awal sampai abis.. meremang2 bulu dada aku mengerinting secara otomatik *dah macam pokok semalu plak

Aku layan lagu2 melayu der, aku tengok ramai composer baru yang punya idea yang lebih fresh dan ramai juga artis2 underground yang meningkat nama dengan lagu2 yang mampu menarik minat pendengar. Ko ada update tak dengan lagu2 baru macam Aku Maafkan kamu - Malique ft Jamal Abdillah? Aizat Amdan? Yunalis Zarai? Ko balik duduk dalam bilik diam2 then ko banding sendirilah. Hahaha seyes lagu ko dah tak relevan untuk jiwa macam aku.. takde soul samada dari susun atur muzik dan liriknya. Apa kata ko buat lagu, ko dengar sendiri. Orang lain pon tak perlu sakit hati.. tak gitu? Kikiki :D






P/s : Ai merepek2 lagu sekarang ni. Sedap lagi lagu Keropok Mony

27 comments:

Aien Alien said...

tak pasal-pasal nak tahu punya pasal dengar dekat youtube...adehhhh!! ntahapapantah~

xila riston said...

lagu japar on lg best!!!

Phat said...

kalo abg mendayu kompom eddie hamid wakakaka

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

bhahahaahha dayu2 pun dpt anak dara, keh3.. becinta dgn mak last2 anak yang dirembat. haihh pastu siap kondem lg mak dia tuu.. ishk3. aku tapenah dgr lagu spisis cenggini, ada je kt radio aku humban terus, lebih rela dgr lagu klasik tamil

Lizzie Yasmin said...

laju - laju aku google lagu nie.. WTH... kejadahnya.. ini lagu ke?

remyhazza said...

wah.... nak kena cari kat youtube nie......
saspen......
tapi kalau komposer tu.....
dh tahu dah......
meleret dan meleleh !!!!

cik aletheea: said...

hahahahha
pengsan dengar....

misz_eyza said...

hihi ada membe eyza siap buat caller ringtone lagu tue...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best ape lagu ni..hehe.. :D

cendol said...

Skrgggg jugak singgah u tube!!
Aihhh oiiii puiiii tuihhh :P

Aishah Jahirah said...

dgn skemanya google tp xdengar pun camne lagunye..hehee nanti2 la

Teesaz said...

keropok moni untuk keluarga dan kawan, krup!! ahhaha

tapi betul la..

Boni JLL3 said...

hahahahaha.. tapi yang peliknya , ada gak lagu yang dia buat best. tapi apasal tak kekalkan momentum tu??pelik tu aku dengan eddid hamid ni. ko try bukak lagu percintaan ini-ezad exist. sedap gak

ZaroL said...

Lagu serangga pilihan lagi best tokk...

ShahzCudin said...

haha..lagu keropok mony tu lagi lejen..

Cik tikah said...

tok, cuba dgr lagu ramlah ram sesaat ko dtg.best. hehe..

Niza Romli said...

lagu apa tu? habaq mai nak try dengaq

Edy Fee said...

tapi tak best bila lagu malaysia lirik sensitive sikit kne black list.lagu orang putih lirik mgarut takpe je

hyz said...

ce ko plak wat lagu...... lawan ngan komposer tu.. hahaha

steffany daph said...

lagu apa tu yer? tak penah dngr pula. haha :3

KorN said...

tgh tunggu lagu @kentut diam2,sedut dalam2" di putarkan di redio nie...

Azhafizah[フィザ] said...

lagu zaman skang banyak lirik yang hiperbola kot..alah macam yang dicakap oleh matluthfi tu..rant of lagu cinta.

O CIKTEDDY said...

wat ilek..mybe ade org suke lagu cmtu kot..kih3

khairul said...

betul..keropok nony lgi best atau YORK cooling king lagi best

emy zulaiha said...

lagu super ring pon sedap jugak! haha :p

Myra Azraff said...

hahaha..tak tau la kenapa tetibe je nak tergelak..keropok mony pon jadi...hahaXD

Linda Wahed said...

bedezup buka youtube...
Emm ni lagu dangdut ke??
Dah macam lagu iwan dedolu...
huhuhuhu

Ping Busuk

saya zaza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates